Blog

Nieuws & Producenten

Het doel van ons project is het Belgische vakmanschap van kleine producenten, die trouwens de reputatie van de Belgische gastronomie waar maken, in het licht zetten, we hebben besloten een ​​blog te maken die eer betuigt aan onze partners.

Deze blog is bedoeld om je iets meer te laten leren over de mensen die onze beroemde Belgische artisanale apero maken. Hieronder, u ontdekt het universum van enkele van onze producenten.

Welkom aan boord.

Welkom aan boord.

Goedemorgen, iedereen, We zijn blij u weer te zien of u online te ontmoeten. Is dat zo? Wie is "we"? Charles en Nicolas, twee jonge ondernemers. Vorig jaar hebben wij een project gelanceerd om de knowhow van de Belgische producenten te promoten. ?? Een paar weken...

Van tektonische platen tot bakplaten

MadLab is het project van een gepassioneerd persoon. Cyril, een geoloog, is van tektonische platen naar kookplaten gegaan. Het concept? Koekjes maken die vrij zijn, zelfs gek, allemaal artisanaal en allemaal organisch. Zijn filosofie? Eenvoudige en edele grondstoffen gebruiken, zoals gebruikte granen, om originele en complexe recepten te maken. Het resultaat ? Een echt genot dat ontploft dankzij het harde werk dat achter de fornuizen wordt verricht.

De eerste gecertificeerde vakman in België

Stéphane Dethier, die pas sinds 2009 actief is en als eerste als gecertificeerd ambachtsman is erkend, zal u zeker verrassen met zijn tapenades met groene olijven of zijn groentespreads. De producten worden met de hand gemaakt in zijn atelier in Huccorgne en zijn allemaal gecertificeerd 100% natuurlijk en zonder additieven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Stéphane de naam van zijn boerderij heeft gekozen: “Aux vraies saveurs”. In de mond vindt men frisheid en een onvergetelijke smaak.

Samenwerking in het hart van een Belgisch bier

Dit verhaal is vooral dat van Stéphane Vlaminck. Het begon in 2008, toen hij besloot om zijn eerste 30 liter bier te brouwen in de kelder van zijn huis in Pécrot. 11 jaar later voeden zijn recepten en zijn knowhow de nu beroemde coöperatieve vossenbrouwerij.

Spruitjesbier: Het is ze gelukt.

België is een land van traditie voor chocolade, frieten, maar ook voor bier. In het hart van Brussel bieden twee acolieten bieren aan die durf en moderniteit combineren, in totale tegenstelling tot de conventionele bieren die op de markt te vinden zijn. De brouwerij...

DOE MEE

Blijf op de hoogte

Aarzel niet om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Bedrijfsinfo

Het team rond Arsène kijkt er naar uit u te mogen lezen!

Bel ons

(32) 472/91.46.14

(32) 472/45.94.24

Bezoek ons

Rue des Tanneurs 60A, 1000 Bruxelles

Belgium

Email

info@arsene-bel.be