5 redenen om uw eindejaar bedrijfsgeschenken op voorhand te maken:

Tijd hebben om kwaliteitsvolle bedrijfsgeschenken te kiezen

 

Velen onder ons hebben zich in de dagen voor Kerstmis al naar een winkelcentrum moeten haasten om nog snel een cadeautje te kopen. En een vergelijkbaar aantal onder ons heeft zich ooit ook dom gevoeld toen we met ons cadeau naar buiten liepen. Waarom ? Omdat we het gevoel hadden dat we een doorsnee cadeau hadden gekocht, enkel omwille van een gebrek aan tijd. De kans is dan ook dat het cadeau nooit de kast van de ontvanger heeft verlaten, wanneer die niet enkele dagen na kerstavond op Ebay belandt. Wel, dit gebeurt ook met bedrijfsgeschenken.

Er bestaan tal van last-minute mogelijkheden, maar die zijn niet altijd afgestemd op de wensen van het team of van de klanten die ze ontvangen. Cinema-kaartjes of goedkope pralines die vaak in het vuilnisbak belanden zijn hier een goed voorbeeld van.

Daarnaast is de personalisering van het relatiegeschenk een belangrijk aspect. De ontvanger van het cadeau zal zich des te meer gewaardeerd voelen. En natuurlijk is het moeilijker om laat in het jaar nog kwaliteitsvolle bedrijfsgeschenk te laten personaliseren.

Uw eerste keuze bedrijfsgeschenk :

 

Om het ideale geschenk te kunnen kiezen, kan het namelijk nodig zijn vooruit te plannen, gezien de algemene stijging van de vraag naar vele eindproducten.

Vandaag geven de Belgen gemiddeld 441 euro per persoon uit aan kerstgeschenken.

(Deloitte, 2019)

Uit onze ervaring met bedrijfsgeschenken tijdens de feestdagen hebben wij een paar conclusies kunnen trekken. Ambachtelijke producenten kunnen al in november volledige orderboeken tot januari hebben. Dit heeft gevolgen voor consumenten die hun bestellingen in december plaatsen. Zij kunnen zich gedwongen zien om voor andere alternatieven te moeten kiezen. Gelukkig hebben wij bij Arsène de mogelijkheid om, wanneer een product niet meer op voorraad is, het te vervangen door een ander product van vergelijkbare kwaliteit.

Mocht de vraag echter nog groter zijn dan vorig jaar, kunnen we niet garanderen dat we alle aanvragen op het laatste moment kunnen verwerken, aangezien de productie van ambachtelijke producten enige tijd vergt.

Belgische ambachtslieden helpen :

 

 

De kleine Belgische producenten worden tijdens de eindejaarsfeesten met complexe situaties geconfronteerd. Tijdens deze paar maanden kunnen zij immers tot 70% van hun jaarlijkse omzet realiseren. Zij hebben echter niet altijd een duidelijk zicht op wat nodig is om hun kerstverkopen te plannen. Hierdoor kunnen zij bestellingen mislopen in de 15 dagen voor kerstavond.  Belgische producenten kunnen dus in een situatie van schaarste terechtkomen. Dit gaat dan over grondstoffen, maar ook bokalen en arbeidskrachten. Daardoor zijn zij niet altijd in staat om aan de vraag te voldoen. Door uw bedrijfsgeschenken vroeg in het seizoen te bestellen, krijgt u de kans om de Belgische ambachtslui een duwtje in de rug te geven.

 

Om deze praktijk aan te moedigen, die de druk en de werkschema’s van de Belgische ambachtslieden tijdens de feestdagen vermindert, biedt Arsène voordelen voor bestellingen die vóór november worden geplaatst.Hierdoor kunnen de ambachtslieden met wie wij samenwerken, de vraag in deze intense periode zo goed mogelijk inplannen.

apéro box

Uw zakelijke geschenken inplannen :

 

In de eerste plaats is de eindejaarsperiode vaak een drukke periode voor bedrijven. Het is dan ook vaak moeilijk om de tijd te vinden om bedrijfsgeschenken te bestellen. Daarnaast is het niet altijd gemakkelijk om tijdens deze drukke dagen een moment te vinden om het hele team bijeen te brengen. De verdeling van deze bedrijfsgeschenken, om het jaar op een gezellige manier af te sluiten, kan dus ingewikkeld zijn.

Veel mensen denken na over de keuze van hun cadeaus. Toch organiseren weinigen een kort moment van gezelligheid om ze te schenken. Dit is vaak een gemiste kans om het team hechter aan elkaar te laten hangen. Door uw geschenken ruim op voorhand te bestellen, krijgt u de kans om dit moment in te plannen. Zo kan u in een aangename sfeer uw kwaliteitsvolle zakelijke cadeaus verdelen.

Minder betalen :

 

Vanaf augustus kan u kennismaken met verschillende initiatieven die erop gericht zijn om u te doen anticiperen op uw kerstcadeaus. De spelers in de sector zijn zich namelijk bewust van de neiging van klanten om op het laatste moment te bestellen, hetgeen voor hen problemen kan opleveren.

Dit is met name het geval op het niveau van de ambachtelijke voedselproducenten in België, voor wie het aantal bestellingen gedurende de laatste maanden van het jaar zeer hoog is. Hierdoor raken sommige producenten reeds in november door hun voorraden heen, waardoor zij extra afzetmogelijkheden verliezen.

Dit is de reden waarom Arsène een korting van 5% aanbiedt op alle bestellingen voor de maand december, die voor 5 november gevalideerd worden.  Het doel is de ambachtslieden in staat te stellen een beter zicht te krijgen op de te produceren hoeveelheden. Geen zorgen over de versheid van de producten : ze zijn namelijk ten minste 6 maanden houdbaar bij kamertemperatuur. 

Neem contact met ons op voor een gratis offerte
Contacteer ons
Beveiligde levering
Producten van Belgische producenten
Beveiligde betaling
Abonneer u op onze nieuwsbrief en geniet van :
  • Het laatste nieuws van onze producenten
  • 10% korting op uw volgende Arsène bestelling

Inschrijving