Over

Van de ambachtelijke werkplaatsen van onze producten tot uw salontafels, via ons warenhuis. Kom alles te weten over Arsène’s herontdekkingsreis naar de gourmetmand.

Gepassioneerd door gastronomie en streekproducten, besloten Charles & Nicolas op pad te gaan om Belgische ambachtslui te ontmoeten. Zij hebben deze reis ondernomen om u de geschiedenis van de Belgische producenten te laten ontdekken en om momenten van gezelligheid te creëren door u hun uitzonderlijke producten te laten ontdekken.

Het DNA
van Arsene

Arsène is Nicolas’ grootvader. Een varkensslachter die bijna 50 jaar van zijn leven heeft gewijd aan zijn passie en aan de Belgische bodem. Met Arsène willen Charles & Nicolas de Belgische ambachtslui steunen en hun knowhow in de verf zetten.

Hun doel? Korte leveringsketens herwaarderen en deelnemen aan de verplaatsing van voedselcircuits. Met dit in het achterhoofd besloten ze om bedrijven gemakkelijker toegang te bieden tot Belgische artisanale producten via de gourmetmand.

Wat wij
aanbieden

Wij bieden u de mogelijkheid om het Belgische gastronomische erfgoed voor te stellen aan uw medewerkers en klanten. De producten die onze aperoboxen vormen, zijn met de hand gemaakt volgens traditionele of innoverende technieken en weerspiegelen de geschiedenis en de knowhow van de ambachtslui die ze vervaardigen.

Momenten van delen

Geluk ligt in onze dagelijkse relaties met anderen, en het contact met onze collega’s bepaalt voor een groot deel ons welzijn op het werk. Met onze kwaliteitsproducten willen wij bijdragen aan momenten van samenzijn onder collega’s. Wij hechten dus bijzonder veel belang aan de ontplooiing en het welzijn van uw medewerkers en aan de teamgeest binnen uw bedrijf.

Onze waarden

Arsène’s waarden draaien allemaal om kwaliteit. Dat vertaalt zich allereerst in de kwaliteit van de producten die wij in elke gourmetmand aanbieden. Daarnaast bieden wij extra aandacht aan de kwaliteit van de dienstverlening en de zorg die wij aan onze klanten besteden om zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen. Tenslotte hechten wij enorm veel belang aan levenskwaliteit. Het creëeren van gezellige momenten van samenzijn binnen bedrijven staat immers centraal voor ons.

Onze missie

Arsène geeft zichzelf als missie om de voedingsketens te herlokaliseren, door bedrijven gemakkelijk toegang te bieden tot Belgische en artisanale producten van uitzonderlijke kwaliteit.

Ons geschiedenis

Achter Arsène staan Charles en Nicolas, twee oude vrienden. Gepassioneerd door gastronomie en streekproducten, besloten ze in 2019 op pad te gaan om Belgische ambachtslui te ontmoeten. Onze twee smulpapen ondernemen deze reis met één doel voor ogen: de geschiedenis van de Belgische producenten aan u doorgeven en momenten van gezelligheid creëren. Om dit te doen, willen zij u hun uitzonderlijke producten laten ontdekken.

Gedurende bijna zes maanden reisden zij door België en bezochten meer dan 150 ambachtslieden. Zij ontdekten hun verhalen, hun dagelijks leven en vooral de creaties die de trots zijn van deze goudsmeden van smaak. Enthousiast geworden door hun ontdekkingen, bedachten zij een manier om deze producenten in een nieuw licht te promoten. Met hun initiatief willen zij ook deelnemen aan de verplaatsing van voedselketens. Zich bewust van de belangrijke rol die bedrijven in deze belangrijke kwestie kunnen spelen, besloten zij hen te helpen zich te positioneren als agenten van verandering. De missie van Arsène is nu duidelijk: de voedselvoorzieningsketen verplaatsen door bedrijven gemakkelijker toegang te bieden tot Belgische en artisanale producten.

Om dit te doen, hebben ze een gourmet mand gemaakt. De eerste getuige van hun avonturen, dit formaat gevulde mand is verkocht aan meer dan 110 exemplaren in de ruimte van een maand. Charles & Nicolas zijn ervan overtuigd: het avontuur van Arsène kan beginnen en het heeft een grote toekomst voor zich.

Het huidige team

Charles
Charles

Co-Founder

Nicolas
Nicolas

Co-Founder

Fanny
Fanny

Marketing & Communication Manager

Kom ons versterken

Kom ons versterken

Arsène is een team van dromers die Belgische ambachtslui in de kijker willen zetten. Om ons avontuur nog verder te brengen, breiden we ons team uit.

Wij zijn daarom op zoek naar getalenteerde mensen die gemotiveerd zijn door voedselvraagstukken en die willen leren binnen een jong en dynamisch team.

Onze contactgegevens
Beveiligde levering
Producten van Belgische producenten
Beveiligde betaling
Abonneer u op onze nieuwsbrief en geniet van :
  • Het laatste nieuws van onze producenten
  • 10% korting op uw volgende Arsène bestelling

Inschrijving