Over

Van de ambachtelijke werkplaatsen van onze producten tot uw salontafels, via ons warenhuis. Kom alles te weten over Arsène’s herontdekkingsreis naar de gourmetmand.

Gepassioneerd door gastronomie en streekproducten, besloten Charles & Nicolas op pad te gaan om de Belgische ambachtslieden te ontmoeten. Zij hebben deze reis ondernomen om de geschiedenis van de Belgische producenten aan u door te geven, en momenten van gezelligheid te creëren door u hun uitzonderlijke producten te laten ontdekken.

Het DNA
van Arsene

Arsène is Nicolas’ grootvader. Een varkensslager die bijna een halve eeuw heeft gewijd aan zijn passie voor de Belgische bodem. Met Arsène willen Charles & Nicolas de Belgische ambachten steunen en hun knowhow in de verf zetten.  

Hun doel? Het herwaarderen van korte bevoorradingsketens en bijdragen aan de herlokalisering van voedselcircuits. Met deze gedachte in het achterhoofd hebben zij besloten om bedrijven gemakkelijk toegang te bieden tot Belgische ambachtelijke producten. 

Wat wij
aanbieden

Wij bieden u de mogelijkheid om het Belgische gastronomische erfgoed te laten ontdekken bij uw werknemers en klanten. De producten die onze aperoboxen vormen, zijn ambachtelijk met traditionele of innoverende technieken geproduceerd, en weerspiegelen de geschiedenis en de knowhow van de ambachtslieden die ze maken.

Momenten van delen

Geluk ligt in onze dagelijkse relaties met anderen, en het contact met onze collega’s bepaalt voor een groot deel ons welzijn op het werk. Met onze kwaliteitsproducten willen wij bijdragen aan momenten van samenzijn onder collega’s. Wij hechten dus bijzonder veel belang aan de ontplooiing en het welzijn van uw medewerkers en aan de teamgeest binnen uw bedrijf.

Onze waarden

Arsène’s waarden draaien allemaal om kwaliteit. Dat vertaalt zich allereerst in de kwaliteit van de producten die wij in elke gourmetmand aanbieden. Daarnaast bieden wij extra aandacht aan de kwaliteit van de dienstverlening en de zorg die wij aan onze klanten besteden om zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen. Tenslotte hechten wij enorm veel belang aan levenskwaliteit. Het creëeren van gezellige momenten van samenzijn binnen bedrijven staat immers centraal voor ons.

Onze missie

Arsène geeft zichzelf als missie om de voedingsketens te herlokaliseren, door bedrijven gemakkelijk toegang te bieden tot Belgische en artisanale producten van uitzonderlijke kwaliteit.

Ons geschiedenis

Achter Arsène staan Charles en Nicolas, twee jarenlange vrienden. Gepassioneerd door gastronomie en streekproducten, besloten ze in 2019 om op pad te gaan om Belgische ambachtslieden te ontmoeten. Onze twee fijnproevers ondernemen deze reis met één doel voor ogen: de geschiedenis van de Belgische producenten aan u doorgeven en om momenten van gezelligheid te creëren. Om dit te doen, willen ze u hun uitzonderlijke producten laten ontdekken.

Gedurende bijna zes maanden hebben ze België doorkruist en meer dan 150 vakmensen bezocht. Ze ontdekten hun verhalen, hun dagelijks leven en vooral de creaties die deze goudsmeden van smaak trots maken. Enthousiast geworden door hun ontdekkingen, bedachten ze een manier om deze producenten in een nieuw perspectief te promoten. Met hun initiatief willen zij ook deelnemen aan de herlokalisering van de voedingsindustrie. Ze zijn zich bewust van de belangrijke rol die bedrijven kunnen spelen in deze belangrijke kwestie en willen hen helpen zich te positioneren als agenten van verandering. De missie van Arsène is nu duidelijk: het herlokaliseren van de voedselketen door bedrijven gemakkelijker toegang te bieden tot Belgische en ambachtelijke producten.

Hiervoor stellen ze een gourmetmand samen. Als eerste getuige van hun avonturen wordt deze gevulde mand in een maand tijd aan meer dan 110 exemplaren verkocht. Charles & Nicolas zijn er nu van overtuigd: het avontuur van Arsène kan beginnen en heeft een mooie toekomst voor zich.

Het huidige team

Charles
Charles

Co-Founder

Nicolas
Nicolas

Co-Founder

Fanny
Fanny

Marketing & Communication Manager

Kom ons versterken

Kom ons versterken

Arsène is een team van dromers die Belgische ambachtslui in de kijker willen zetten. Om ons avontuur nog verder te brengen, breiden we ons team uit.

Daarom zijn wij op zoek naar talenten die gemotiveerd zijn door voedingsvraagstukken en bereid zijn om binnen een jong en dynamisch team bij te leren.

Onze contactgegevens
Beveiligde levering
Producten van Belgische producenten
Beveiligde betaling
Abonneer u op onze nieuwsbrief en geniet van :
  • Het laatste nieuws van onze producenten
  • 10% korting op uw volgende Arsène bestelling

Inschrijving