Samenwerking in het hart van een Belgisch bier

Dit verhaal is vooral dat van Stéphane Vlaminck. Het begon in 2008, toen hij besloot zijn eerste dertig liter bier te brouwen in de kelder van zijn huis in Pécrot. Zijn droom? Lokale activiteiten ontwikkelen en ondersteunen die een sociale en ecologische meerwaarde bieden.

12 jaar en verschillende subsidies later voeden zijn recepten en zijn know-how de Brasserie coopérative du Renard, nu beroemd in Wallonië. ?

Vandaag bereikt hij gemakkelijk 1200 hectoliter per jaar. Om deze uitdaging aan te gaan, werd Stéphane vergezeld door Caroline, zijn echtgenote, en Sylvain, een oude vriend die getuige was van de geboorte van het project. Een hecht team dat op één lijn zit met zijn waarden.

Sinds 2014 zijn de bieren van de brouwerij ook biologisch gecertificeerd. Stéphane’s wens? In een straal van 10 kilometer genoeg akkers opkopen om 100 procent van de grondstoffen voor zijn bieren te kunnen verbouwen op een steenworp afstand van de plaats waar ze worden gebrouwen. Hij wil ook korte verkoopkanalen ontwikkelen, deelnemen aan een lokale munt, samenwerkende kruidenierswinkels en integratieworkshops.

Hoe kunnen we de aroma’s en de specificiteit van de bieren die deel uitmaken van dit mooie project niet des te meer waarderen? ?

Goedgekeurd door Arsene!